جامعه هک ،نیز همانند هر جامعه دیگری در برگیرنده قشرهای مختلفی می باشد . اقشاری که بر مبنای رنگ کلاهشان تقسیم شده اند .
هکرهای کلاه سیاه (Black Hat )
هر ساله سمینار blackout سمینار defocn و … در جاهای مختلف برگزار می شود که هکرها در آن شرکت می کنند ، تکنولوژی روز خود را ارائه می دهند ، دستاوردهای خود را مطرح می کنند خیلی از مسئولین امنیتی کشورهای مختلف در این سمینارها به اهدافی مثل دریافت اطلاعات و یا جذب افراد شرکت می کنند .
توجه : درباره سمینارهای defcon ، black hat تحقیق کنید .
هکر کلاه سیاه کیست ؟ کسانی که دانش فنی بالایی دارند . انگیزه های منفی برای هک حرفه ای دارند و به استخدام جایی هم در نمی آیند ( شخصی کار می کنند ).
هکر کلاه سفید کیست ؟
هکری که دانش فنی بالایی دارد اما انگیزه اش مثبت است و غالبا به عنوان مسئول امنیت سازمان ها به استخدام در می آید . بر روی هدف مشخص کار می کند . مثلا تست نفوذ انجام می دهد و …
هکر های کلاه خاکستری
بخش اعظم جامعه hacking را هکرهای کلاه خاکستری هستند . دانش فنی نسبتا خوبی دارند . یعنی شبکه را می شناسند . با برخی application ها هم آشنا هستند ، با دیتابیس هم آشنایی دارند ولی دیگر در هیچ کدام از این موارد تخصصی وارد نشده اند .
می توانیم بگوییم بعد از گذراندن این دوره ها ما gray hat می شویم . کلاه خاکستری ها غالبا انگیزه خاصی ندارند ، بدون تعصب اقدام به هک نسبتا حرفه ای می نمایند .
هکرهای کلاه صورتی ( Pink Hat )
که به آن ها جوجه هکر یا script kiddie (skiddie ) میگویند که بایک سری از ابزارها هک انجام می دهند بدون هیچ دانشی و صرفا استفاده کننده ابزار .