سیستمعامل
Laravel یک فریم ورک مستقل از پلت فرم است که با عملیات بینابینی ساخته میشود. آن میتواند در سیستمهای عامل متنوع استفاده میشود که شامل اما نه محدود به لینوکس، MAC و ویندوز میباشد. انتخاب سیستمعامل برای این پروژه ویندوز مایکروسافت میباشد.
ترمینال
همانگونه که پیشازاین بحث شد، توسعهدهنده معمولاً بافریم ورک Laravel از طریق خط فرمان تعامل دارد. سیستمعامل ویندوز با 2 خط فرمان مجهز شده است، که Command prompt و power shell میباشد. هرچند، برای پروژه خود از ترمینالی به نام Cygwin استفاده میکنیم.
Cygwin یک محیط شل لینوکسی / یونیکس استاندارد ارائه میدهد که با بسیاری از دستورات در پلت فرم ویندوز نیز کار میکند. با بهکارگیری cygwin، توسعهدهنده ممکن است محیطهای مختلفی را بهصورت مؤثر و مطمئن مدیریت میکند.
برای نصب Cygwin نیاز به دانلود فایل اجرایی از وبسایت آن میباشد و با دو بار کلیک بر روی فایل دانلود شده و پیگیری دستورالعملها، عملیات نصب انجام خواهد شد.
ویرایشگر متن
برای این پروژه، انتخاب ویرایشگر متن جهت ایجاد برنامه وب خود از sublime Text3 استفاده میکنیم. این یک ویرایشگر توسعه وب میباشد که میتوان وظایف سودمندی از پنجره ویرایشگر انجام دهد.
بنابراین، توسعهدهنده بهطور ثابت بین ویندوز و اجرای وظایف از سایر برنامهها سوئیچ نمیکند.جنبه مهم دیگر ویرایشگر متن sublime کنترل بسته است، این مدیر بسته به ما امکان افزودن ویژگیهای بسته را میدهد.
Bootstrap بهعنوان فریم ورک HTMLS/Css3/java script
Bootstrap متداولترین فریم ورک توسعه وب frontend صنعت میباشد، آن محدوده کاملی از کاربرپسندی، مستقل از پلت فرم و تکههای کد تستشده که بهطور مستمر از استانداردهای UI استفاده میکنند ارائه میدهد.
Bootstrap بهشدت سرعت ساخت رابط وب frontend را به خاطر پیشساخته بودن، تستشده با زبان HTML، سبکهای Css و رفتار جاوا اسکریپت افزایش میدهد. با این سرعت نصب، میتوان UI را در بالاترین سطح تغییر داد.
روشهای زیر برای دانلود Bootstrap وجود دارد، اما تمامی این روشهای دانلود یکسان نیستند. برای این پروژه و برای سریعتر دانلود کردن، از Initializer که قابلیتهای مبتنی بر HTMLs تولید میکند استفاده میکنیم.
سپس با کلیک بر روی دکمه download دایرکتوری و فایلهای زیر را مشاهده خواهیم کرد که محتوا را گروهبندی کرده است. درختواره فایل و دایرکتوری بهصورت زیر خواهد بود.
لطفاً توجه داشته باشید که این فصل بیشتر بر روی فریم ورک Laravel تمرکز دارد، بنابراین استفاده از فریم ورک Bootstrap یا زبان HTML، سبکهای Css و جاوا اسکریپت برنامه وب بیش از این تشریح نخواهد شد.
Apache-mysql-PHP package
یک پایگاه داده مجموعهای از داده با یک ساختار از پیش تعریفشده میباشد. این مجموعه داده نشان دادهشده میتواند به کوچکی یک لیست خرید یا مجموعه بزرگی از اطلاعات در شبکه باشد. یک سیستم مدیریت پایگاه داده به دستکاری داده ذخیرهشده در یک پایگاه داده کامپیوتر نیاز دارد.
یکی از متداولترین سیستمهای مدیریت پایگاه داده، سرور mysql میباشد، آن از زبان ساختار کوئری همانند SQL استفاده میکند. SQL یک زبان استاندارد متداول برای دستکاری پایگاه دادهها میباشد. دستورات SQL میتواند بهروشهای مختلفی استفاده شود، آنها ممکن است بهطور مستقیم یا جایگذاری شده در کد وارد شوند یا از یک API که گرامر SQL را پنهان میکند استفاده کنند. در پروژه خود از گزینه دوم جایگذاری دستورات SQL در محیط برنامهنویسی مختلف استفاده میشود.
فریم ورک Laravel دارای تعداد کمی نیازمندیهای سیستمی میباشد، هرچند بهطور صحیح به PHP نسخه 5.3.7 یا بالاتر و MCrypt نیاز دارد.
WAMP انتخابشده در این پروژه Wamp Server میباشد، برای نصب آن به دانلود کردن فایل اجرایی از وبسایت اصلی آن نیاز دارد و با دو بار کلیک کردن بر روی فایل دانلود شده و پیگیری دستورالعملها، نصب بهطور خودکار انجام میشود. بسته Wamp Server با آخرین انتشار Apache، mysql و PHP ارائه میشود.
نصب Composer
همانطور که پیشازاین اشاره شد، فریم ورک Laravel از Composer برای مدیریت وابستهها استفاده میکند. برای نصب Composer بر روی ماشین ویندوزی خود نیاز داریم تا مطمئن شویم که نسخه مناسب PHP نصبشده است، سپس میتوان نصب کننده ویندوزی Composer را از وبسایت آن دریافت و فایل setup.exe را دانلود کرد. در طول فرآیند نصب، نصب کننده مکان فایل اجرایی PHP را از سیستم ما می پرسد و هنگام استفاده از WAMP مکان آن C:/WAMP/bin/php/phps.4.12/php.exe خواهد بود. نصب بهطور خودکار با پایان یافتن نصب Composer و افزودن دستورات PHP و Composer به PATH خود ادامه می یابد، برای اطمینان از اینکه Composer بهطور صحیح نصبشده است، یک پنجره ترمینال جدید باز کنید و دستور “$ Composer -v” را وارد کنید. این دستور باید خروجی اطلاعات نسخه را نشان دهد.
نصب Laravel 4
ممکن است Laravel را بهسادگی با دستور “$ composer create-project laravel/laravel” در ترمینال خود و پسازآن پیگیری نام پروژه نصب نمایید، اما پیش از آن باید مطمئن شویم که دایرکتوری را به فولدر توسعهیافته تغییر دادهایم.
پس از نصب موفقیتآمیز، Laravel ممکن است هنوز به تعدادی مجوز نیاز داشته باشد که باید تنظیم گردد، این مجوزها فولدرهایی با دایرکتوری app/storage است که به دسترسی نوشتن توسط وب سرور نیاز دارد. این کار میتواند از طریق دستور “$ chmod –R 755” و درج نام دایرکتوری پسازآن اعمال گردد.
پایگاه داده
برای ایجاد پایگاه داده مربوط به پروژه Laravel خود، پنل phpmyadmin را در مرورگر خود باز کنید و ایجاد پایگاه داده از طریق تخصیص نام و ویرایش موارد امنیتی انجام دهید.
پیش از آغاز کار، باید از تنظیم پایگاه داده متصل به فایل app/config/database.php از طریق ویرایش خطوط کد php شامل اعتبارنامه جهت تطابق با اعتبارنامههای پایگاه داده خود مطمئن شویم. پایگاه داده پیشفرض Laravel که mysql میباشد بهعنوان سیستم مدیریت پایگاه داده خود برای پروژههای جاری در نظر گرفته میشود.
پس از پیکربندی پایگاه داده، میتوان برنامه خود را بدون نیاز به آغاز سرور محلی WAMP بهعنوان ابزارهای Laravel جهت سرور توسعه داخلی کد با php نسخه 5.4 یا جدیدتر سازگار است آغاز کرد. برای آغاز سرور توسعه بهراحتی از دستور Artisan زیر استفاده میکنیم.
“$ php artisan server”
برای بررسی اینکه برنامه ما بالا باشد و در حال اجرا و اینکه Laravel نصبشده بهخوبی کار میکند، مرورگر وب خود را باز کنید و آدرس URL زیر را در آن وارد کنید:
باید با پیغام خوشامدگویی Laravel مواجه شویم.
تا اینجا نیمی از ابتدای کار که برای معرفی فریم ورک Laravel و ایجاد و پیکربندی محیط توسعه برای پروژه ecommerce خود میباشد پایان یافت. در ادامه، فرآیند ساخت برنامه خود را بهطور کامل پوشش خواهیم داد.